Judul Berjalan

TULISAN MOUSE BERJALAN

LIHAT JAM LHO!!!!!

BERJALAN KEKANAN DAN KEKIRI

SELAMAT BERGABUNG DENGAN KANGTARJOSENDANGREJO..... AYO LATIHAN NGE BLOG BERSAMA-SAMA

Berjalan kekanan kekiri

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI MINAL AIDZIN WAL FA IDZIN MOHON MAAF LAHIR DAN BATIN

SOAL UKK BHS INGGRIS KELAS 5 SEMESTER 2


MATA PELAJARAN : BAHASA INGGRIS
ULANGAN KENAIKAN KELAS
 KELAS : 5  SEMESTER 2

I. Choose the correct answer from these questions!


1. Tina    : What students are doing?
    Nina   :......
   A. they are singing a song
   B. they sang a song
   C. they are read a book
   D. they read a book







2. Mima   : ....
    Qia      : Yes, you may!


 A. May I have ice cream?
 B. Can I have candies?
 C. May I have candies?
 D. Can I have ice cream?

3. It is ....

   A. syringe
   B. scissor
   C. bandage
   D. stethoscope




4. Nina feel hurt on her throat. She has...
    A. sneezing
    B. backache
    C. headache
    D. sore throt

5. Attika    : What time is it?
    Nabylla  : It is...
A. half to nine
B. half past nine
C. quarter past nine
D. quarter to nine




6. A shape of coin is....
    A. rectangle
    B. triangle
    C. circle
    D. cube

7. I got to airport. I go by....
   A. airplane
   B. bus
   C. train
   D. ship

8. This transportation mean is....
    A. speedboat
    B. motorcycle
    C. carriage
    D. pedicab



9. You learn international language...subject
    A. Arabic
    B. English
    C. Sundanese
    D. javanese

10. I like to play....
    A. archery
    B. table tennis
    C. badminton
    D. basketball


11. A sport whice needs no stick is....
     A. ice-skiing
     B. golf
     C. hockey
     D. bowling

12. Waiter      : Good evening, welcome to Bamima cafe!
      Customer : ....
     A. good morning, no!
     B. good evening, thank you!
     C. good evening, no thank you!
     D. good morning, thank you!

 For number 13-15, answer based on the following text!

KOLO
Kolo is a dance from Bosnia. It is folk dance. It is a group of poeple holding each other by the hands around the waist dance. The instruments of the dance are accordion, frula (a traditional kind of a recorder), tamburica, sargija (harmonica)

13. Kolo is from....
     A. USA
     B. Bosnia
     C. Russia
     D. Philippines

14. .....play Kolo dance
     A. one person
     B. one boy
     C. many poeple
     D. A girl

15. Frula is like....
     A. harmonica
     B. recorder
     C. tamburica
     D. trumpet

16. This animal is....

     A. shark
     B. seal
     C. jellyfish
     D. sea lion



17. It is small, it can fly, it sucks (menghisap) human blood. It is....
     A. mosquito
     B. ant
     C. bear
     D. bee

18. The followings live in the air....
     A. owl, pigeon, crocodile
     B. swallow, zebra, eagle
     C. flamingo, woodpecker, canary
     D. whale, cassowary, peacock

 19. Novel is ....book
     A. knowledge
     B. news
     C. story
     D. sport

20. Photosynthesis is a process of....
     A. cooking food on leaf
     B. cooking food on root
     C. eating food on root
     D. eating food on leaf

Fill the blank!


1. Teacher  :.....
    Student : 







2. To cover wound (luka), doctor use....
3. You learn how to pray to God in....
4. David Backham is a...player
5. Waiter      : The food is coming. Enjoy your meal!
    Costumer : ....
6. Someone to cooks foods and drinks, and works in the kitchen at a restaurant is....
7. The music instrument is....







8. It is big. It lives in water, it is friendly. It can help people who drown (tenggelam). The animal is....
9. It is like a book, it contains latest news and one theme (tema). Some of name are Kartini, Mangle and Gadis, it is....
10. This flower is big. It smells bad, it can live the Bogor Botanical Garden, it is.....Arnoldi




Kunci Jawaban bagian I

1.d
2.c
3.a
4.d
5.d
6.c
7.a
8.c
9.b
10.b
11.d
12.b
13.b
14.c
15.b
16.a
17.a
18.c
19.c
20. a

Kunci jawaban bagian II

1.stand up
2. bandage
3. religion
4. football
5. tanks you
6. chef
7. violin
8. dolphin
9. megazine
10 raflesia